Kikimosoly

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy ötleteket adjak anyukáknak, hogy boldogan töltsék el a téli-nyári-tavaszi-őszi hétköznapokat gyermekeikkel. De a programokon, közös játékokon túl egyéb tapasztalataimat is szívesen megosztom minden érdeklődővel, válaszolok minden kérdésre, ami gyermekekkel kapcsolatos, hiszen 13 év alatt sok mindent megtanultam óvónőként és bébiszitterként, milyen is az élet onnantól kezdve, hogy megérkezett a várva várt apróság! :)

Friss topikok

  • Kikimosoly: @spakri: Köszönöm szépen! :) Jól esik! :) Biztosan állítom, hogy vannak hozzám hasonló gondolkodá... (2010.11.08. 23:11) Amikor máshogy bővül a család
  • mohikán76: Szia Kiki! Hajni vagyok!! :) Nagyon tetszik a blogod, szuper ahogy írsz, s abszolult te vagy, hum... (2010.09.24. 22:28) Házon kívüli kalandok
  • Dorota: @Kikimosoly: Szió! Köszönöm a kedves szavakat! Biztosan kérdezni fogok, amint adódik valami számo... (2010.09.01. 17:03) Beszoktatás, megszokás :)

Linkblog

A kevesebb néha több!

2010.09.16. 20:15 - Kikimosoly

Sziasztok Kedves Anyukák!

Az öltözködésről szeretnék most Nektek írni egy kicsit. Ne keressetek semmilyen szisztémát és logikát az írásaim között, pont arról írok, ami éppen foglalkoztat, vagy ami épp aktuális csemetéitek életében.

Itt van az ősz, itt van újra és egyre kiszámíthatatlanabb időjárásunk. Szerintem ebben az időszakban a legnehezebb helyesen felöltözni és ilyenkor a legkönnyebb megfázni is. Egyen már én is túl vagyok:)

A legfontosabb, amit javasolni szeretnék Nektek, hogy ne öltöztessétek túl a gyerekeket, mert az a legrosszabb, amit tehettek. Legyen réteges a ruházata, de mértékkel!!! Véleményem szerint egy rendes farmernadrág alá most még nem kell vastag harisnyát adni, hiszen kint 20 fok körüli még a hőmérséklet a sok eső ellenére, és a lakásokban, ovikban is biztosítják a megfelelő klímát. Ha már most ilyen vastagon felöltöztetik őket, mit fognak hordani télen? Hiszen hiába a hó, nem lehetnek majd egész nap sínadrágban....:) Tehát egy vastagabb farmer vagy vászon nadrág még bőven elég, a lányok is lehetnek harisnyában, max. ha kimennek az udvarra, ráhúzhatnak egy vékony melegítőnacit, de azt is leginkább azért, hogy a harisnya túlélja a kerti örömöket:) És ha már sikerült deréktől lefelé nem bedunsztolni csemeténket, akkor tegyünk így deréktől felfelé is. Volt olyan gyermekeme a héten, akin volt atléta trikó, egy rövidujjú, egy hosszúujjú, és erre a hosszúujjúra még egy rövidujjú pólót ráadtak:) Biztos, ami biztos. Zárásnak pedig egy vastag pulcsit és ezt a michelin baba gyermeket még belepaszírozták egy kis mellénybe. Először nem értettem, miért mozog olyan furcsán a kisfiú. Azt hittem, rosszul látok. A túlöltöztetésen túl a másik nagyon nagy gond, hogy a gyerek nem tud szabadon mozogni. Csak mint egy asztronauta:) Úgy járkált szegénykém, mint egy robot. A kisautóba pedig már bele se tudott mászni. Abba is érdemes belegondolni, hogy gyermekeitek állandó mozgásban vannak, tehát kihűlni biztosan nem fognak! Ennyi ruha alatt hihetetlenül megizzadnak. Aztán hirtelen homokozni támad kedve a gyereknek, lehuppan a homokózba - és pikk-pakk máris megfázott. Fontos, hogy ilyen megpihenős pillanatokra legyen náluk, illetve az oviban egy vékony kabát, egy pulcsi, hogy a felnőttek rájuk adhassák.

Imádom, amikor egy-egy kislányom reggel belibben az oviba Arielként, Kis hableányként, vagy szárnyas tündérként. Csodálatos jelmezeket varázsolnak nekik az anyukájuk, és természetes, hogy országnak-világnak szeretnék megmutatni magukat a leányzók. Ez nagyon jó, de ilyenkor kérlek Benneteket, Kedves Anyukák, hozzatok a leánykának váltó ruhát, mert bizony már fél óra után is zavarja őket a sok fodor, a selyemanyag, az angyali szárnyakról már nem is beszélve...:) Ne csak reggel szárnyaljon a mi kis tündérünk, hanem a nap további részében is érezze magát mesésen!:)

Köszönöm, hogy elolvastatok!:)

üdv,

Kiki

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr922301462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása