Kikimosoly

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy ötleteket adjak anyukáknak, hogy boldogan töltsék el a téli-nyári-tavaszi-őszi hétköznapokat gyermekeikkel. De a programokon, közös játékokon túl egyéb tapasztalataimat is szívesen megosztom minden érdeklődővel, válaszolok minden kérdésre, ami gyermekekkel kapcsolatos, hiszen 13 év alatt sok mindent megtanultam óvónőként és bébiszitterként, milyen is az élet onnantól kezdve, hogy megérkezett a várva várt apróság! :)

Friss topikok

  • Kikimosoly: @spakri: Köszönöm szépen! :) Jól esik! :) Biztosan állítom, hogy vannak hozzám hasonló gondolkodá... (2010.11.08. 23:11) Amikor máshogy bővül a család
  • mohikán76: Szia Kiki! Hajni vagyok!! :) Nagyon tetszik a blogod, szuper ahogy írsz, s abszolult te vagy, hum... (2010.09.24. 22:28) Házon kívüli kalandok
  • Dorota: @Kikimosoly: Szió! Köszönöm a kedves szavakat! Biztosan kérdezni fogok, amint adódik valami számo... (2010.09.01. 17:03) Beszoktatás, megszokás :)

Linkblog

Sikerek más nyelven

2010.09.03. 18:27 - Kikimosoly

Sziasztok!

Elrepült ez a három nap! Persze mindig szalad az idő, amikor zajlik az élet. És nálunk, az oviban igencsak zajlott...:) 9 új gyermek és egy számomra új ovi mellett nincs megállás egy pillanatra sem. De én ezt nagyon élvezem! Hiszen alapvetően egy pörgős, energikus lány vagyok.

Ahogy már az előző bejegyzéseimben is írtam, a beszoktatás mindannyiunknak nagy kihívás testileg, lelkileg. A folyamat oroszlánrésze a miénk, pedagógusoké. Amennyire együtt tudok érezni egy-egy sirdogáló lurkóval, olyannyira tudok örülni is minden egyes mosolyuknak, amit már édesanyjuk nélkül adnak nekünk. Ezek a mosolyok nekem most dupla örömet jelentenek, hiszen az egész beszoktatás angolul zajlik az oviban. Tehát: nem elég annak a kisgyermeknek, hogy órákra el kell szakadnia az anyukájától, körülötte sok idegen arc, kicsi és nagy egyaránt, még mindennek a sokknak a tetejébe a felnőttek egy számára, addig talán teljesen ismeretlen nyelven beszélnek hozzá! Őrület! :) - ahogy néha a gyerekeimnek is szoktam mondani bizonyos helyzetekben. Nem egyszerű, de a befektetett energia és munka sokszorosan térül meg. Az "ovis" angol teljesen az alapoktól indul, igyekszünk mindent a legegyszerűbben megfogalmazni a gyerekeknek. Rövid kifejezések, szópárok, és minden szituációban mindig ugyanazok a szófordulatok, kifejezések. A titok nyitja, hogy amit csak lehet, mutatunk, mutogatunk hozzá, hiszen a gyerekek vizuális memóriája zseniális! Arról nem is beszélve, hogy aki számára teljesen idegen az angol, így fogja megérteni és megtanulni, hogy mi mit jelent. És hogy van-e értelme? Eredménye? Határozottan igen! Mert a 3. együtt töltött nap után N. lányom önfeledten énekelte az udvar előtti öltözködés közben azt az angol dalt, amit rendrakáskor szoktunk énekelni. És mosolyogva integetett felém ma délután és kiáltotta utánam, hogy "See you tomorrow", azaz holnap találkozunk! És ugyan nem találkozom vele holnap, mert itt a hétvége, de ez a mondat azt a nyomot hagyta bennem erre a két pihenős napra, hogy várom a hétfői napot. A. fiam, aki 3,5 éves, ma uzsonnánál angolul kért még egyet a finom süteményből! Két egyszerű angol szóval ugyan, semmi komoly mondat, de sokkal több, mint amira számíthattunk ennyi idő után! Jó érzés! Szóval három nap alatt is van gyümölcse a munkánknak. Várom, hogy újra együtt énekeljünk, mutogatva, táncolva, és hogy megint mindkettőnknek sikerélménye legyen - egy idegen nyelven!

Jó hétvégét Mindenkinek!

Jövő héten "találkozunk"!

üdv,

Kiki

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr612269564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása