Kikimosoly

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy ötleteket adjak anyukáknak, hogy boldogan töltsék el a téli-nyári-tavaszi-őszi hétköznapokat gyermekeikkel. De a programokon, közös játékokon túl egyéb tapasztalataimat is szívesen megosztom minden érdeklődővel, válaszolok minden kérdésre, ami gyermekekkel kapcsolatos, hiszen 13 év alatt sok mindent megtanultam óvónőként és bébiszitterként, milyen is az élet onnantól kezdve, hogy megérkezett a várva várt apróság! :)

Friss topikok

  • Kikimosoly: @spakri: Köszönöm szépen! :) Jól esik! :) Biztosan állítom, hogy vannak hozzám hasonló gondolkodá... (2010.11.08. 23:11) Amikor máshogy bővül a család
  • mohikán76: Szia Kiki! Hajni vagyok!! :) Nagyon tetszik a blogod, szuper ahogy írsz, s abszolult te vagy, hum... (2010.09.24. 22:28) Házon kívüli kalandok
  • Dorota: @Kikimosoly: Szió! Köszönöm a kedves szavakat! Biztosan kérdezni fogok, amint adódik valami számo... (2010.09.01. 17:03) Beszoktatás, megszokás :)

Linkblog

Miénk a sziget!

2010.08.26. 18:13 - Kikimosoly

Sziasztok!

Újra itt és rengeteg élménnyel! Az ovi csak a jövő héten kezdődik, így ezen a héten minden nap gyerekvigyázok, tehát akad mesélnivalóm:)

Szóval. Megérkeztem a két fiúcskával a Margisztigetre. A szigetre bejutást már jó ideje lassítja a híd felújítása, de amikor az ember egy érdeklődő, nagyon kíváncsi, 5éves fiúcskával vág neki a kattogó, fújtató, kerregő hídnak, akkor az eredeti bejutási idő kétszeresével érdemes számolni:) Ami egyáltalán nem baj, sőt! Ezt csak azért mondom, hogy mindenképpen legyen a táskánkban víz, és egy sapka, amit a bámészkodás és beszélgetés közben a gyeremek buksijára húzhatunk! Mert a kérdések csak úgy záporoznak, és minden ott dolgozó gép maximálisan elvarázsolja porontyunkat - ahogy ezt Cs-szel is tette. Újra feltámadt benne a miért? korszak, tehát érdemes felkészülni - elsősorban szakmailag:) -, hogy a legfurcsább kérdésre is válaszolni tudjunk... Mint például: "Az a nagy gép nem érzi ezt a nagy meleget?"

Ha az ember végre bejut a már sokkal csendesebb és békésebb szigetre, hiába tűzte ki uticélul a Margit-hídhoz közelebb eső játszóteret, a szőkőkút látványa és hangja azonnal eltérít eredeti tervünktől. És ez megint egy kellemes kitérő. Miután Cs-szel kellően kimelegedtünk, letelepedtünk a szökőkút hűvös árnyékában és néhány percig szótlanul bámultuk a vizet. V. már a hídon beájult, de a hűvös biztos neki is jól esett:) A rövid csendet a szökőkút zenéje törte meg, ami az én elevem Cs. fiacskámat azonnal táncra perdítette. Táncra és ugrálásra:) Én pedig csak mosolyogtam, ahogy elnéztem ezt a felhőtlen boldogságot.

Sajnos a tiltás ellenére sokan belemásznak a vízbe, így érthető módon Cs. is szeretett volna megmártózni. Szerencsémre nem okozott neki gondot megérteni azt, hogy ebben a vízben vegyszerek is vannak az algásodás ellen, ami veszélyes is lehet, és a bőrnek biztosan nem tesz jót, ráadásul - szintén mindkettőnk nagy sajnálatára - sok a szemét is a vízben. Ezt az akadályt tehát könnyen vettük, maradt a vidám, szaladgálós táncolás. Közben V. is hatalmas sikollyal jelezte, hogy kialudta magát, így hármasban csücsültünk a kút szélén és élveztük a hűsítő vízpermetet. V. boldog sikoltozása mellett Cs. szinte mindent felelevenített arról, amit haletetés közben, a vízről beszélgettünk. Ennek rajta kívül már csak én örültem jobban - a sok élményen kívül adhattam Neki valami hasznosat és maradandót.

Eljutottunk a játszótérre is, ahol a két fiú önfeledten bírkozott egymással a fűben, illetve Cs. gurulóversenyt rendezett képzeletbeli barátaival. V. közben lelkesen fedezte fel a világot a közvetlen közelemben négykézláb és minden egyes összegyűjtött falevelet hangos sikítással jelzte nekem.

Ezek után - érthető módon - kicsit elfáradva vágtunk neki a hazaútnak: át mégegyszer a hídon, újra a villamosra, de az utazás minden fáradalmat megért: a végállomás Anya ölelő karja volt.

Legközelebb Nati lányommal folytatom!

Addig is használjátok ki a jó időt és csavarogjatok sokat gyermekeitekkel!

üdv,

Kiki

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr242250134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása